go-east.reismee.nl

vrouwendag

Vandaag door Nikolaev gewandeld. Bitter koud. Ik was op bloemenjacht. Het is vandaag Vrouwendag. Voor de drie vrouwen in mijn gasthuis elk een grote bos gekocht. Kost hier maar weing overigens.

Op straat zag je of vrouwen met bloemen of mannen die op het laatste moment nog bloemen gekocht hadden. Ik ben buitenlander. Van mij is het alleen maar waanzinnig attent ook bloemen te geven.

Verder wat gegeten en gedronken. Niets bijzonders.

Ik denk er overigens nog wel over de laatste dagen in Oekraine in Odessa door te gaan brengen. Ik denk Nikolaev dan wel gezien te hebben. Bovendien ligt Odessa direct aan de Zwarte Zee.

Misschien deze week ook een treintocht richting platteland. Ik ga er vanuit dat de spoorlijnen minder kuilen en hobbels hebben dan autowegen.

Vanavond lekker tv kijken. TV is hier geweldig.

Marjo

Leuk om je belevenissen te lezen. Goed van je dat je al zo vaak een berichtje hebt geplaatst.
Volgens mij past dat land wel goed bij je.
Ik wandel elke dag wat heen en weer. Niet echt iets spannends te melden dus ha ha. Nog geen vooruitgang. Hoop dat ik volgende week bij de Neuroloog wat wijzer wordt.
Nog heel veel reisplezier.

Liefs Marjo

gerco

Ik kwam er via het nieuws achter dat het vandaag internationale vrouwendag is. Neelie Kroes kreeg in verband daarmee vandaag de Aletta Jacobsprijs vanwege de voorbeeldfunctie die ze vervult als vrouw in functies met veel macht. Vooral in socialistische landen is vrouwendag tegenwoordig een nationale feestdag. In Nederland jammer genoeg niet. Leuk Paul, dat je het zo bloemrijk hebt gevierd!

Petra

Hé Paul,

Leuk om op deze manier op de hoogte gehouden te worden van alles wat je daar meemaakt. Zo te lezen vermaak je je prima! En wat attent van je om je gastvrouwen bloemen te geven. Zouden ze in Nederland ook in moeten voeren, vrouwendag, haha.
Veel plezier nog, geniet ervan, en ik zal je verhalen volgen!

Petra

Ben

Was ooit op de vrouwendag in Moskou en had toen een scharrel met een Mokovitische dame. Bijzondere dag waar inderdaad bloemen bij horen.